Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 05-11-2014 13:07:31
Geldzaken & Recht

Slecht hypotheek advies de hypotheker

[quote=frederikjp schreef op woensdag 5 nov 2014, 12:33]@mein33 dat is in mijn beleving toch ook de omgekeerde wereld, want als ik om een advies vraag dan mag ik verwachten dat dat advies toegelicht en gespecificeerd wordt en ik daar zelf niet nog een keer achteraan hoef. het zou kunnen dat.. en blijkbaar ...en mogelijk... zijn allemaal vaagheden. als ik een offerte vraag voor een hypotheek van 110 dan verwacht ik die ook te krijgen. verder is er niks afgesproken en is er nergens voor getekend.

of het uw beleving of uw idee is dat dit de omgekeerde wereld is, daar kan niemand iets mee en u zelf ook niet.
naar mijn bescheiden mening heeft de hypotheker, n.a.v. het gesprek en de door u aangeleverde inkomstengegevens bekeken welke de maximale mogelijkheden er volgens hen zijn en u daarvan op de hoogte gesteld.
en zolang u, kort door de bocht, blijft reageren dat u daar niet om heeft gevraagd komt u ook geen stap verder.
u heeft gevraagd om een advies en een hypotheekadvies vindt plaats na meerdere inhoudelijke gesprekken ( en ja, daar zult u zelf achteraan moeten) over de mogelijkheden die er, in uw persoonlijke situatie, zijn.
daarna zal de hypotheker, namens een hypotheekverstrekker, een offerte uitbrengen ten bedrage van het benodigde bedrag waar u wel of niet akkoord mee kunt gaan.
u bepaald als enige het uiteindelijk te financieren bedrag.
u moet het bedrag van € 140.000 euro even voor kennisgeving aannemen en er verder niets mee doen.
lees nogmaals even goed mijn eerdere reactie door en bepaal vervolgens of u hier mee verdergaat of niet.