Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

webzapper
webzapper - 16-04-2004 12:23:39
Computers & Telefonie

Windows installer (msi)

De installer grijpt terug op een aantal parameters die bij het programmaarchief horen dat wordt geïnstalleerd of gedeïnstalleerd. a;s in het archief die informatie is verminkt of als daar de opdracht is meegegeven dat moet worden gecontroleerd op de aanwezigheid van een bepaalde file of ingetypte waarde of de taal van het operating systeem, kan de foutboodschap worden gegeven dat msi niet kan worden uitgevoerd. aan msi zelf mankeert dan niets.

heb je misschien een verkeerde versie van msi gedownload? of is er mogelijk een 'gekraakte' versie geïnstalleerd die probeert/controleerd op bepaalde pop-up vensters? als alle programma's die gebruik maken van msi dit probleem hebben, lijkt me dat een structureel probleem in windows. probeer in dat geval met een programma als norton, fixit, de sleutels en sleutelwaarden in het windowsregister te controleren en te repareren. misschien kun je in de windowsversie die je hebt terugkeren naar een moment waarop msi nog wel goed werkte.

een juiste msi-versie is te downloaden op:
http://www.redbay.nl/index.php?pageid=download&language=2
op: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;q238413 staat hoe je de msi-sleutels uit je register kunt verwijderen (msi kunt deïnstalleren). waarschijnlijk moet je de msi clean up utillity programma (msicu) downloaden.
ik wens je veel succes!