Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zo
zon5net - 14-11-2014 12:53:20
Geldzaken & Recht

Garantie

[quote=czar schreef op zondag 24 aug 2014, 13:46]ik wil eens een discussie starten over wat u verwacht van garantie? er wordt vaak mee geadverteerd en laat u zichzelf daardoor beïnvloeden? wat betekent garantie voor u? is het belangrijk of niet? aanleiding is dat bij vele fora, zoals bij kassa! en bij het radar-forum er veel vragen en discussies over zijn.

zo las ik laatst op het radar-forum over een geval waarbij er werd geadverteerd met 5 jaar garantie op inbouwapparatuur van een keuken bij een keukenleverancier. toen na 3,5 jaar de vaatwasmachine de geest gaf, bleek dat de garantie inhield dat de koper nog 60% van zijn geld terug kreeg. de levensduur van de vaatwasmachine was gesteld op 10 jaar en na 4 jaar zou je dan nog 60% vergoedt krijgen. dat stond allemaal keurig in de garantievoorwaarden, maar was niet meer dan je als consument wettelijk al had kunnen eisen. dus wat stelde dat adverteren dan helemaal nog voor?

garantie is volgens mij een toezegging van een fabrikant dat deze niet moeilijk doet binnen de gestelde termijn. wettelijke garantie bestaat daarmee niet. wettelijke aansprakelijkheid wel.

hihihihihi helpt dat app- je niet van radar........

wat zijn uw ideeën hierover en in hoeverre laat u zich leiden door een garantietoezegging? of begint u pas te kermen als uw aankoop defect raakt?