Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

crewmember
crewmember - 14-11-2014 14:25:27
Computers & Telefonie

Laptop media markt

[quote=philip36 schreef op vrijdag 14 nov 2014, 00:14]de spanning welke uit de oplader van de laptop komt is zo'n 20 volt.
eigenlijk zou je dat helemaal niet kunnen voelen.



@ts:

de spanning die op het scherm staat is via de phase inverter opgekrikt naar een hoger voltage, 500 tot 700volt voor de ccfl backlights. dit is veilig, want het amperage is zeer zeer laag.

het punt is dat je het wel kan voelen, het voelt dan als een statische ballon. dit kan zelfs overslaan op kunstof onderdelen.

ik heb dit zelf nog nooit meegemaakt in een laptop, maar wel op andere ccfl toepassingen. ze kunnen uiteraard een fout hebben gemaakt bij de assemblage. de kabels voor de backlight lopen door het scharnier en kunnen daardoor makkelijk beschadigen.

dat je het alleen merkt als je de stekker er in hebt, kan te maken hebben met het automatisch aanpassen van de schermhelderheid als je laptop op de accu werkt.

in het kort:
het lijkt me een aardfout can de ccfl backlight, phase inverter.

minder technisch:
de 700volt die naar je scherm gaat raakt de behuizing van je laptop waardoor deze statisch aanvoelt.