Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zo
zon5net - 16-11-2014 14:58:58
Geldzaken & Recht

Rijkenbelasting

[quote=zwaardvis schreef op zondag 2 nov 2014, 16:03]een superrijken belasting is nog tot daar an toe, maar leg die grens dan niet te laag. niet op een grens die voor gewone werknemers die zuinig leven wel/makkelijk haalbaar is. niet op 100.000 maar inderdaad op 1 miljoen. 500.000 zou nog kunnen mits deze mee stijgt met inflatie.
maar ook een gewone werknemer, zonder kinderen, die zuinig leeft, kan 10.000 per jaar sparen. en die 100k heb je al in 8 jaar sparen/beleggen bereikt. om jezelf in te dekken tegen de afbraak van de sociale verzekering heb je gewoon een spaarsaldo nodig. 1 miljoen bereik je niet gauw met een gewoon salaris.

zou u dat kunnen voorrekenen? een gewone alleenstaande werknemer verdient netto zo een beetje tussen de €1500en €1800,=
daarvan af gaan:
alle kosten van wonen, echt alles,
alle verzekeringen,
alle kosten van gebruik media, wat het ook moge zijn.
sparen voor onvoorziene reparaties,
alles op het vlak van medische zorg, tja tenzij u echt nooit enige vorm van medische zorg nodig hebt. ook niet een paracetamolletje
het kopen van normaal voedsel om gezond te leven, niks extra luxe of extravagant
kosten voor het hebben van een normaal sociaal leven
het onderhoud in brede vorm van uw huis inwendig. niet onderhoud aan de buitenkant. ik neem ook geen tuin onderhoud hierin mee
alle uitgave op gebied van persoonlijke verzorging, gewoon die van een man, zonder dus zaken die een vrouw daarvoor nodig vind te doen. gemiddeld genomen zijn die kosten veel hoger dan een aftershave of haarwasmiddel.
tenminste 1 x per jaar voorzien van set volledig nieuwe kleding, ondergoed tot bovenleiding etc. envervangen van aan slijtage onderhevige stoffen zoals beddengoed e.d.
het gebruik en de kosten samenhangend met vervoer, zonder in details te treden want vaak eenpersoonlijke keuze is die het duurder maakt dan een lagere verdienende medelander kan veroorloven

dan hou ik met moeite over een bedrag, als alles meezit de helft van die € 10.000,= die u beschrijft.
ben heel benieuwd of u mij dit kunt voorrekenen? want misschien snap ik niet