Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ti
timfelix - 17-11-2014 16:42:48
Geldzaken & Recht

Kopote bril tijdens vechtpartij op school in de pauze

Als uw kind uit noodweer handelde, kan u uiteraard niet aansprakelijk gesteld worden voor de schade. een school hoort toezicht te houden op de kinderen en bij een speciale school is dat nog belangrijker. schrijf een brief aan de directie van de school en aan de ouders van de brildrager dat u niet van plan bent om te betalen of de verzekering in te schakelen. u kunt hierbij gebruik maken van artikel 6:162 van het burgerlijk wetboek en aangeven dat er kennelijk sprake was van slecht toezicht en de school dus aansprakelijk is voor de schade. verder kunt u nog aangeven dat uw kind handelde uit noodweer en dat hij degene is die aangevallen werd.

als de school of ouders lastig gaan doen, laat ze dan maar een rechtszaak aanspannen. als de toezichthouder niet weet wie de eerste klap/duw heeft gegeven, is er sprake van slecht toezicht en dus is de school aansprakelijk. u bent in geen geval aansprakelijk.