Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
mof - 18-11-2014 08:39:50
Geldzaken & Recht

Kopote bril tijdens vechtpartij op school in de pauze

Kinderen zijn kinderen en vechten wel eens met elkaar. dat gebeurde in mijn tijd, de jaren 70, en blijkbaar nog steeds.

als het op school tijdens schooluren gebeurd is dan is de school in eerste instantie aansprakelijk. zijn zijn verantwoordelijk voor de rust en orde.
t.a.v. wettelijke aansprakelijkheid: die geldt alleen wanneer uw kind een handeling
verricht waardoor hij had kunnen weten dat de bril kapot zou gaan en die handeling niet een gebruikelijke is. het kind met de bril heeft zichzelf in een situatie gebracht waardoor de bril een verhoogde kans had op beschadiging. dit staat los van of het kind dit zelf begrijpt of niet. uw kind en daarmee u zijn niet aansprakelijk. als u de rekening naar uw verzekering stuurt zal die dat ws. ook zo uitleggen. dan bent u verder klaar.
u kunt ook gewoon niet betalen. gewoon zeggen dat niet u verantwoordelijk bent voor de rust maar de school en het probleem bij de school leggen. ik denk dat de ouders van het andere kind ook eerst bij de school hebben aangeklopt.
de school moet eerst maar uitleggen waarom ze vinden dat zij niet aansprakelijk te houden zijn.