Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 03-12-2014 16:57:33
Geldzaken & Recht

Betalingstermijn op maandnota, kosten te laat betalen, essent

[quote=eenigma schreef op woensdag 3 dec 2014, 15:57]bedankt voor de reacties en tips jammer dat er dan weer mensen zijn die een invulkling geven die er niet staat, ik betaal namelijk niet geregeld te laat maar essent doet op de 23ste incasseren via de automatische incasso dan komt het een enkele keer voor dat er onvoldoende saldo op staat en vervolgens krijg je een standaard brief waarin ze jokken dat ze meermaals hebben getracht te incasseren en een acceptgiro áls de post die brengt want mijn post is de afgelopen 2 jaar zo vaak weg dat ik iedereen vraag alles per mail te doen.

****knip zielig verhaal****

kijk eenigma, het verhaal is héél simpel en wordt gespeeld via de normale wettelijke regeltjes en niet volgens jouw bedachte regeltjes en reken er maar op dat de regeltjes die essent hanteert wel kloppen, ze hebben maandelijks met dit soort dingen te maken.
je bent een overeenkomst aangegaan, daarin zijn er verplichtingen gesteld aan met name de betalingen en het tijdstip van de betalingen die jij moet doen en daarin heb je (meerdere malen) verzaakt, dus vinden er sanctie's plaats, punt.

wat je wél kunt doen is zorgen dat op het tijdstip dat de vastgestelde afschrijvingen plaats vinden, je genoeg saldo op je rekening hebt staat, en daaraan schort het dus, maar daar kun je wel een oplossing voor vinden die goed werkt.
ik ga er voor het gemak even van uit dat je bij de ing zit, maar bij de meeste banken heb je dit soort mogelijkheden.

bij de ing heb je de mogelijkheid om een zogenaamd kwartaal-limiet in te stellen.
dat is een soort "rood staan" tot een bepaald bedrag en alle afschrijvingen en incasso's worden als dat bedrag nog niet bereikt is gewoon gedaan.
je hebt dus geen last meer van het soort trammelant wat je nu hebt, mits je je normaal gedraagt met je betalingen.
simpel toch?

ik ga nu citeren van de ing:

kwartaallimiet.
tijdelijk rood staan op uw betaalrekening
u betaalt alleen rente als u rood staat
rente schrijven we eenmaal per maand af.
met een kwartaallimiet kunt u tijdelijk rood staan op uw betaalrekening van de ing. handig voor als u even krap zit. pinnen, geld opnemen en uw rekeningen betalen, blijft dan gewoon mogelijk. binnen 3 maanden dient u wel weer een positief saldo te hebben.
geschikt voor af en toe rood staan

uw maandelijkse inkomsten bepalen hoeveel u rood mag staan.
eén keer per 3 maanden heeft u minstens een volledige werkdag (24 uur) een positief saldo.
u betaalt alleen rente over het bedrag dat u rood staat.
de rente van 13,9% is variabel en op jaarbasis.

meer over uw limiet voor rood staan
hoeveel u maximaal kunt rood staan, is afhankelijk van de maandelijkse inkomsten op uw betaalrekening van de ing. stijgen uw inkomsten? dan kunt u uw kwartaallimiet wijzigen en een hogere limiet aanvragen.
wanneer kunt u een kwartaallimiet aanvragen?
u bent 18 jaar of ouder.
daarnaast heeft u minimaal 3 maanden een betaalrekening van de ing.
waarop maandelijks minstens € 500 wordt bijgeschreven aan inkomsten.


klik hier-> https://www.ing.nl/particulier/lenen/rood-staan/kwartaallimiet/index.html#tab=voor-wie">rood staan

ik heb die zelf ook ingesteld. ik heb een spaar en een betaalrekening bij de ing en het wil wel eens gebeuren dat ik "door de vloer zak" bij een grote uitgave die ik in een maand gedaan kan hebben en daardoor tot aan het moment dat de maandelijkse incasso's plaats vinden iets te kort kom.
nu kan ik dat simpel oplossen door even een bedrag over te schrijven van mijn spaarrekening naar mijn betaalrekening, maar als het bedrag niet te groot is laat ik het gewoon zo.
ik betaal dan wel wat rente uiteraard, maar het zij zo, het is meestal een dubbeltjes kwestie.
en dat kun jij ook doen.
op die manier kom je gewoon je verplichtingen na, en héél belangrijk voor je zelf, je hebt nooit geen gezeik meer als je je normaal gedraagt v.w.b. je uitgaven.