Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

alfatrion
alfatrion - 04-12-2014 12:11:10
Geldzaken & Recht

Betalingstermijn op maandnota, kosten te laat betalen, essent

[quote=eenigma schreef op woensdag 3 dec 2014, 15:57]ik vraag me af of andere energiebedrijven maar ook overige bedrijven die een maandnota afgeven een betalingstermijn van 14 dagen mógen hanteren omdat zoals gezegd ik niet beter weet dan dat de betalingstermijn, dus de tijd die je hebt om te betalen vóór er een eerste herinnering wordt verstuurd inclusief kosten, gelijk is als de periode waar je voor betaald. zo heb ik dat namelijk vroeger geleerd toen ik werkzaam was op de financiële administraties van bedrijven maar wetten zijn aan verandering onderhevig dus misschien is het nu anders.

partijen kunnen met elkaar afspraken dat de ene partij op of voor een bepaalde datum een bepaalde verplichting moet hebben geleverd. in uw geval betaling van een bepaald bedrag. als een dergelijke afspraak is gemaakt dan bent u de dag daarna in verzuim. en anders moet er eerst een ingebrekestelling worden verstuurd. hierin zit geen verschil met vroeger.

de schuldenaar moet een veertiendaagse aanmaning ontvangen nadat hij in verzuim is gekomen. voor deze veertiendaagse aanmaning mogen geen kosten in rekening gebracht worden. de termijn gaat in de dag nadat u de aanmaning heeft ontvangen. als u deze aanmaning niet heeft ontvangen dan hoeft u de extra kosten niet te betalen.