Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ta
tar - 05-12-2014 16:35:53
Huishouden & Energie

Besparen op energie


@ gompy,

tot mijn spijt kan ik helaas die betreffende wetenschappelijke link nu niet meer vinden...

gezien 4 keer uw uitspraak: "denk het niet".

wilt u blijkbaar u gelijk halen en niet open discussiëren/gedachten uitwisselen...

als u perse gelijk wilt hebben dan hebt u het hierbij gekregen!

p.s.

er is trouwens wel een belangrijk verschil tussen hoogwaardige, nieuwe condensatoren/apparatuur en (sterk) verouderde condensatoren/apparatuur.

zie b.v. deze tekst:

many years ago, compaq & the us navy did a study on this & concluded that pc's did (at that time) last longer if left on. i think the quality of parts in electronics has improved significantly since then, but the vulnerable parts – power supply capacitors, still seem to be the most likely part to fail in a pc.

bron: http://forums.whirlpool.net.au/archive/2036433

alle elektrische apparatuur is onderhevig aan slijtage en als techneut weet u waarschijnlijk ook dat het starten van elektrische apparatuur het apparaat bij inschakelen het meestal "toevallig" begeeft...

zie ook "toevallig" de reactie van:

christin, vrijdag 5 dec 2014, 15:57

(afhankelijk van het soort tv, heeft dit defect waarschijnlijk te maken met het inschakel-relais van de tv).

algemeen:

dan heb ik het nog niet eens over de mechanisch problemen van mechanische schakelaars op elektrische apparatuur, die volgens de fabrieksspecificaties vele jaren lang probleemloos mee gaan...

zie een kleine opsomming:

https://forum.www.radartv.nl/viewtopic.php?f=55&t=82913

http://www.klacht.nl/aan-uit-knop-kapot-van-me-lcd-tv/

een nieuwe hoogwaardige tv verbruikt meestal minder dan 1 watt in stand-by toestand; is het dan logisch om de tv elke dag met de schakelaar op het tv-toestel uit te zetten en het risico lopen op een kapotte aan/uit schakelaar?

het idee van donna om een afschakelbare stekker tussen de tv en de wandcontactdoos te installeren, zodat de schakelaar van de tv niet wordt gebruikt, is dan een goed idee.
de vraag of hier het inschakel-relais van de tv wel voor is ontworpen is de vraag...