Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

christin
christin - 05-12-2014 19:46:12
Huishouden & Energie

Besparen op energie

[quote=tar schreef op vrijdag 5 dec 2014, 18:53][quote=christin schreef op vrijdag 5 dec 2014, 18:34]@ tar

ja kan zijn. het steeds uit en aanzetten van de stand-by op de lcd tv is trouwens ook niet meer nodig omdat het amper stroom gebruikt. vroeger met beeldbuizen moest dat wel vanwege brandgevaar.
als ik mijn upc box helemaal uitzet gaat ie niet meer aan en moet ik steeds de stekker aan de achterkant er uit halen en weer resetten. dus ik laat 'm gewoon op stand-by staan nu.
hallo christin,

heeft die monteur nog gezegd wat er mis was?

en was uw tv een beeldbuis-tv of een "platte" (led/plasma) tv?

ja, vroeger kon met name door stofophoping brand ontstaan bij een beeldbuis-tv die (lang) stand-by stond.

mijn led-tv gebruikt in stand-by stand ongeveer 1.2 watt; als ik de tv uitschakel met een afschakelbare stekker weigert de tv regelmatig om naar de stand-by stand te gaan en moet ik de tv handmatig met de knop op de tv inschakelen.

gezien het kleine energiegebruik en de weigering van de tv om naar de stand-by stand te gaan, laat ik ook de tv op de stand-by stand staan.