Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 06-12-2014 15:13:56
Huishouden & Energie

Besparen op energie

[quote=haarp schreef op zaterdag 6 dec 2014, 14:25]mijn led tv staat altijd in stand-by en brand er een rood lampje. deze tv heeft geen aan/uit schakelaar.
toevallig een samsung tv?
niks mis mee hoor.
je kunt die tv op een standby-killer aansluiten.
quote:

een standbykiller is een apparaat dat het sluipverbruik van een televisie of ander apparaat voorkomt, door het toestel helemaal uit te schakelen wanneer het in de stand-by-stand staat. wanneer met de afstandsbediening de televisie wordt aangezet, pikt de standbykiller het infrarode signaal van de afstandsbediening op, en zet de televisie weer stand-by. door nogmaals op de afstandsbediening te drukken wordt de televisie dan echt ingeschakeld.

de standbykiller wordt met een stekker in het stopcontact gestoken. deze heeft zelf ook een stopcontact waar de stekker van het televisietoestel in gaat. wanneer de televisie in de stand-by-stand staat, gebruikt hij heel weinig stroom. dit wordt gedetecteerd, en de stroom wordt afgesloten. wanneer met de afstandsbediening van de televisie of video een signaal wordt gegeven, wordt de standbykiller geactiveerd en gaat de televisie weer aan. de standbykiller dient dus altijd in het zicht van de afstandsbediening te staan, en bijvoorbeeld niet achter de televisiekast te liggen.

een modern televisietoestel verbruikt in standby-stand minder dan 1 watt, na 2010 is dit zelfs verplicht. na 2013 is dit zelfs gereduceerd tot 0,5 watt.
een standbykiller is dus voor moderne toestellen onnodig, omdat hij zelf ook vermogen verbruikt, en hij zou zelfs erger dan de kwaal kunnen zijn.

bron: wiki
met het laatste wordt bedoeld dat als het tv apparaat zo weinig stroom gaat gebruiken, en men gebruikt een stand-by killer alleen maar voor een enkele tv, dan kan het verbruik van die stand-by killer hoger zijn als van de tv waar die voor bedoeld zou zijn.
de stekker van die tv aansluiten op een simpel stekkerblokje met aan/uit-schakelaar zou dan beter zijn.

[quote=zwaardvis schreef op zaterdag 6 dec 2014, 14:33]het blijft een kwestie van geloof, geloof ik.

niet correct zwaardvis, sorry...
het is een kwestie dat men zichzelf informeert en inleest, en vandaag de dag met ons geweldige internet en de diverse zoekmachines is dat heel eenvoudig.
er is geen onderwerp of er is wel iets over geschreven, men moet alleen kritisch zijn welke bron men neemt.
men kan zoeken in alle mogelijke talen, google vertaalt alles voor ons.

men kan dus wel denken dat wat men beweerd waar is, als met het niet echt zeker weet, en men het niet verifieert op waarheid en men plempt die bewering in een forum, dan kan het gebeuren dat zo'n bewering afgebrand wordt, door o.a. figuurtjes zoals ik.
en als ik het niet goed heb, wordt ik afgebrand, en dat mag, simpel..