Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ga
gast 1 - 07-12-2014 20:15:59
Huishouden & Energie

Besparen op energie

[quote=komsja schreef op donderdag 4 dec 2014, 17:10]@wover
om de upc-box uit te zetten bespaard wel degelijk stroom,want het dag en nacht doordraaien van de koeler kost meer stroom dan de box opstarten want het opstarten gaat enorm snel,dus gewoon uitzetten dat ding.plus word de box ook nogus effe elke keer gereset.

de koelfan draait niet als de decoder in stand-by staat. alleen als deze nog warm is. de decoder wordt ook niet gereset, maar soms wordt de software op de smartcard bijgewerkt evenals de guide. haal je de spanning eraf is dat niet mogelijk en daarom raad ik het ook af. doorgans is het verbruik in stand-by zeer laag, maar dat hangt sterk af van het merk/type decoder en diens instellingen. sommige decoders gebruiken in stand-by bijna net zoveel als wanneer ze in gebruik zijn, terwijl anderen minder dan 1 watt verbruiken in stand-by. maar goed, alles wat je natuurlijk geheel uitschakelt is winst, maar doorgaans is dat echt niet veel. het hangt er natuurlijk wel vanaf wat zo'n apparat in stand-by verbruikt en hoeveel apparaten je in huis hebt die in stand-by staan en dat zijn er vaak meer dan je denkt. hier blijft eerlijk gezegd nagenoeg alles gewoon in de stand-by stand staan en heb ik mijn decoder (humax 5400) van de energiespaarstand gehaald. iets dat ik doorgaans ook aanraad daar er dan vaak wat minder issues ontstaan en de decoder veel vlotter opstart. alles op de grote hoop stapelende, zal men daardoor dan ook vaak weinig verschil zien in de eindafrekeingen. je kan dan beter eens goed kijken naar de echt grote verbruikers en de was ophangen i.p.v. de droger aan zetten.

mvg. willem.