Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Cookies
Cookies - 08-12-2014 22:47:27
Geldzaken & Recht

Aangifte tot 1 mei

Belastingplichtigen krijgen volgend jaar een maand uitstel voor het doen van aangifte. de aangifte hoeft pas op 1 mei binnen te zijn, in plaats van op 1 april.

door het uitstel kunnen zo veel mogelijk mensen gebruik maken van de vooraf ingevulde aangifte. die is op 1 maart binnen.

traditiegetrouw vormt maart, de maand die voorafgaat aan de datum waarop tot dusverre het aangiftebiljet binnen moest zijn, voor de belastingtelefoon veruit de drukste periode. het aantal afgehandelde gesprekken voor particulieren kan dan oplopen naar ongeveer 1 miljoen.

er wordt veel geklaagd over overbelaste lijnen. door de aangifteperiode te spreiden over maart en april is de verwachting dat de druk bij de belastingtelefoon afneemt.

de afgelopen jaren werden in de aangifteperiode honderden extra krachten ingeschakeld om de belastingtelefoon te bemannen. dit jaar zal gedurende die tijd ook weer extra personeel worden ingezet. de verwachting is dat de vooraf ingevulde aangifte op den duur minder vragen - en dus minder telefoonverkeer - met zich meebrengt.

bron: rtl nieuws

ik lees uit bovenstaand stuk toch echt niet dat de ib niet in januari of februari kan worden ingevuld??