Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fi
fisbel - 13-12-2014 14:37:59
Geldzaken & Recht

Tijdelijk meerderjarig kind in huis nemen bij faillissement

@justiceforall: u schrijft:
bij een ouder-kind huishouding, maakt het ook voor toeslagen niet uit. beiden worden apart gezien door de belastingdienst. ook zijn zij niet automatisch fiscale partners (daar mag je overigens wel voor kiezen).

er zijn plannen om dit deels te veranderen, maar die lijken het in de kamer niet te halen. bijvoorbeeld het plan van staatssecretaris kleinsma met de 'mantelzorgboete'.

-----------------------------------------------------------------------------------------

dit gedeelte van uw antwoord is niet juist. voor ouder en kind valt er niets te kiezen wat betreft fiscaal partner c.q. toeslagpartnerschap ja of nee. (fiscaal partnerschap gewijzigd in 2011 - keuzemogelijkheid verdween / toeslagpartnerschap vanaf 2013 geheel gelijkgetrokken met fiscaal partnerschap) je bent fiscaal partners van elkaar of je bent het niet. meestal niet in de situatie samenwonende ouder en kind. maar wel in de uitzonderingsgevallen zoals geregistreerd partnerschap, gezamenlijke eigen woning, zoon / dochter minimaal 27 jaar met minderjarig kind inwonend bij grootouder of grootouder die inwoont bij zoon / dochter minimaal 27 jaar met minderjarig kind.

wat betreft de 'mantelzorgboete' aow-ers met aow voor alleenstaanden:
ik vrees dat het eerder andersom is. plannen zijn uitgesteld tot 1 juli 2016. de kamers moeten er zich nog over uitspreken. t.a.v. deze plannen is het al een half jaartje windstil. ik verwacht echter dat de plannen in grote lijnen gewoon zullen doorgaan, al of niet met een amendementje om de storm niet opnieuw te laten opsteken. lees http://www.joop.nl/politiek/detail/artikel/27501_klijnsma_loodst_mantelzorgboete_door_senaat/">hier over de eerste storm.