Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

orgelmuts
orgelmuts - 19-12-2014 01:15:45
Computers & Telefonie

Geen internetaansluiting in huurhuis

[quote=crewmember schreef op vrijdag 5 dec 2014, 13:31]blijkbaar hebben ze bij de centrale balie ergens een router staan die wel internet heeft. en hebben sommige bewoners ook internet via die router. (net als een bedrijfsnetwerk)

als je internet wilt zal je dit dus van die router moeten halen, en kan dat alleen als ymere dat ook wil.

er liggen blijkbaar al kabels (telefoon/tv) maar die zijn niet aangesloten op een router die internet door kan geven. eventueel moet ziggo dit anders komen aansluiten of hardware toevoegen om ook internet over de telefoon/tv kabel te krijgen.

het kan ook zijn dat dit helemaal niet zo werkt en ieder huis gewoon zijn eigen aansluiting heeft. ligt maar net aan het type gebouw/huis etc. bij een normale flat heeft iedereen doorgaans zijn eigen internet aansluiting, terwijl bij het bejaardetehuis van mijn oma, alles via een centrale router loopt en er dus maar 1 verbinding met buiten is.

de bewoners die wel internet hebben, hebben idd een router aangesloten, dat is iets wat ziggo wel kan, maar niet wil doen, omdat we dan met z'n allen via die ene centrale moeten internetten, waardoor het geheel traag wordt. ziggo wil dus geen nieuwe bewoners meer aansluiten.
deze week kreeg ik een brief van de bewonerscommissie waarin stond dat ze in gesprek zijn met ymere, ziggo en de pcsoh (de plaatselijke stichting voor ouderenbelangen) maar ze wijzen allemaal naar elkaar en niemand die actie onderneemt.
de bewonerscommissie is van mening dat internet voor ons dezelfde prijs zou moeten hebben als de buurman aan de overkant.
ik wordt nu op onkosten gejaagd omdat ik geen bundel kan nemen.
plus dat ik een behoorlijke som huur neer moet tellen elke maand.
ik betaal wel even ruim 700 euro pm!