Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

varabas
varabas - 22-12-2014 16:13:52
Computers & Telefonie

Ongewenste reclame

Gompy2:
ik geef alleen maar antwoord op de vraag welke virusscanner ik gebruik en dat is microsoft security essensials en die voldoet bij mij al jaren. ik promoot niet het gebruik hiervan, dat moet iedereen zelf uitmaken.
ik heb nog nooit een virus gehad dus..... en zoals ik al aangaf de beste virusscanner is degene achter het toetsenbord!

en wat de reactie van de sns bank betreft:

de sns bank heeft voor verwarring gezorgd door een mailtje rond te sturen, waarbij cliënten een link moeten aanklikken. dit terwijl de nederlandse banken consumenten voortdurend waarschuwen om niet te reageren op mailtjes met links.

deze week ontvingen cliënten van sns een dergelijk mailtje. een particuliere spaarder uit de achterhoek: ,,uitgerekend ’s ochtends nog had ik zo’n alarmmelding gekregen van sns. dat ging erover vooral niet in te gaan op een nagemaakt sns-mailtje waarin wordt gevraagd een nieuwe digipas aan te vragen die geschikt is voor iban., omdat het een zogenoemde phishing-mail betrof.” dit zijn mailtjes waarmee criminele bendes vertrouwelijke gegevens in handen weten te krijgen.

omdat het nieuwste mailbericht er echter wel erg officieel uitzag, besloot de achterhoekse sns-cliënt er een telefoontje aan te wagen. ,,tot mijn verbijstering bleek het nieuwste mailtje te kloppen. toen ik reageerde dat ik het wel heel erg verwarrend vond, keek de sns-medewerker het mailtje nog eens na en ook hij schrok ervan. hij beaamde dat het niet handig en zelfs onverstandig was en dat hij er intern melding van zou maken.”

sns-woordvoerder hilbert bredemeijer bevestigt het rondgestuurde mailtje: ,,maar dat doen we wel vaker. alleen maar een link aanklikken, kan geen kwaad hoor zolang je maar je virusscanner en software op orde hebt. als je maar niet allerlei gegevens invult. ook is het verstandig regelmatig je eigen bankrekening te controleren. en mocht je een mailtje toch niet vertrouwen: dan geldt net als op de weg, bij twijfel niet inhalen.”

bassie