Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ta
tanteriet - 27-12-2014 08:05:51
Garantie & Verzekeringen

Brug nodig? misschien beter geen tandartsverzekering nemen.

Ik help inderdaad iemand anders bij het maken van een keuze voor de zorgverzekering en help ook wel eens iemand met belastingaangifte.

goede tip trouwens om ook het programma voor de voorlopige aanslag 2015 te hanteren. daaruit blijkt dat het voordeel in 2015 nog groter is dan in 2013. 873 euro teruggave ipv 827 euro. dat komt doordat ook de algemene heffingskorting (evt. ook de arbeidskorting) beïnvloed wordt door de aftrek ziektekosten/hulpmiddelen. een extra 2,32% teruggave....(1700*1.40 - 412) * 2.32% =46 euro.

als je 1000 euro premie betaalt voor een tandartsverzekering en die betaalt je die 1000 euro weer terug als vergoeding, kun je die 1000 euro nergens aftrekken van de belasting.
spaar je die 1000 euro en betaal je daarvan zelf de tandarts dan heb je recht op:
- belastingteruggave (lager belast inkomen, hogere alg.heff.korting, hogere arb.korting)
- meer zorgtoeslag
- meer huurtoeslag
- meer kind.g.budget
- meer kinderopvangtoeslag

dat zijn al minimaal/maximaal 7 inkomensafhankelijke elementen die de bijdrage van de overheid aan je brug vergoeden... uiteraard geheel afhankelijk van je persoonlijke situatie. maar daardoor zinvol om door te rekenen als je voor de keuze staat wel of niet extra verzekeren.