Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
ron530 - 28-12-2014 09:01:58
Geldzaken & Recht

Datum incasso

[quote=gerbera schreef op zaterdag 27 dec 2014, 22:46]dat de incasso-datum in overleg met de banken bepaald wordt is onzin. op het moment dat u een machtiging afgeeft heeft u zelf het recht te bepalen op of na welke datum een periodieke afschrijving plaatsvindt. gaan ze daar niet mee accoord geef dan geen machtiging en doe de maandelijkse betaling zelf. dat kan doormiddel van een reservering die maandelijks automatisch wordt overgeboekt naar begunstiger. in de meeste gevallen dient betaling vaak voor de eerste van de maand gedaan worden.
de anwb besteedt de incasso uit aan hun huisbankier, om de kosten in de hand te houden worden alle incasso's op dezelfde datum uitgevoerd. een week of twee na incassodatum vindt een controle plaats om leden die nog niet betaald hebben uit te filteren en aan te schrijven. stel dat de incassodatum flexibel wordt dan heeft de huisbankier er een dagtaak aan met als gevolg hoge kosten. betaling middels een acceptgiro is mogelijk maar daar wordt gezien de extra verwerkingskosten 1 euro 50 voor in rekening gebracht. een periodieke overschrijving is onmogelijk want het betalingskenmerk veranderd elke maand, de kans is groot dat de betaling ontraceerbaar is en retour rekeninghouder gaat.