Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 30-12-2014 03:13:51
Auto & Vervoer

Autodeuren vriezen vast

Dag de eelco,

velen gaven je het advies vaseline, glycerine, wd40 te gebruiken. dat kun je beter niet doen!
dat zijn namelijk aardolieproducten en olie en rubber zijn vijanden van elkaar. olie op rubber lost dat op termijn op, wordt kleverig met die producten. ook zullen lichte kleren die langs de rubbers strijken daar zwart van worden!
tevens raad ik je aan niet met spiritus of andere alcoholen op (schuim)rubber te gaan want daar wordt rubber hard van. het verliest haar elasticiteit! een deurrubber moet veerkrachtig blijven om goed af te kunnen sluiten! een goed middel om rubber soepel en droog te houden is talkpoeder. daar zijn voor weinig geld bij een drogist na-vulzakjes van te koop. daar zit voor jaren talkpoeder in. knip een klein puntje van het zakje en doe iets in een dopje, b.v. een eierdopje of een droge dop van een fles en breng het aan op de rubbers met een klein kwastje.
adem de poeder niet in want dat is niet zo goed voor je longen, weet men nu!

wat ook goed kan is dun spuiten met siliconenspray of zeer dun insmereren met siliconenvet.

siliconenvet werd en wordt door mij in de 50-er jaren tot nu "ooievaarskuitenvet" genoemd, omdat het niet vettig is. maar het verdrijft, net als olie/vet, prima vocht!
en smeert metalen prima!

wat vaak vergeten wordt maar zeer belangrijk is: behandel de deurzijden die tegen de rubbers drukken net als de rubbers!

hardwareerrorman.