Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 30-12-2014 10:51:47
Geldzaken & Recht

Veiling neckerman

Het is vrij simpel, internetveiling van artikelen valt onder de wet overeenkomst op afstand. dus u heeft sowieso 14 dagen bedenktijd. en ook al zal er geen fabrieksgarantie zijn, toch moet de verkoper u wettelijke garantie bieden, dat betekent dat als er binnen 6 maanden een defect aan het product wordt geconstateerd, u recht heeft op herstel of vervanging van het product. kan er niet worden hersteld of vervangen dan heeft u recht op geld terug.
na die 6 maanden heeft u nog steeds recht op een goed product, maar dan ligt de bewijslast bij de koper dat er in de basis iets mis is met het product.

nu het mindere deel van het verhaal, vooral bij veilingen blijkt het een bereklus te zijn, om je rechten te halen. daarom zou ik het advies van tijger1 opvolgen. niet aan beginnen, tenzij u in een oogopslag kunt zien of het een goed product is. want het herroepingsrecht blijft sowieso van kracht.