Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
joentje1978 - 09-01-2015 23:16:13
Auto & Vervoer

Onderdeel vervangen

Zulke onderdelen worden gewoon niet los verkocht omdat het op voorraad houden ervan teveel geld kost en te weinig geld opleverd.

het aantal particulieren die zelf een onderdeel open willen slopen om deze vervolgens te repareren zijn op 1 hand te tellen dus die nemen ook geen grote hoeveelheden losse onderdelen af dus daar hoeven ze het ook niet voor te doen.

monteur moet eerst uit gaan zoeken welk bestelnummer het desbetreffende onderdeel heeft en onderdeel moet dan besteld worden.
na binnenkomst moet dat door magazijn administratief verwerkt worden.
dan moet onderdeel vervangen worden, kost ook weer tijd.
ondertussen kost het vervangen onderdeel maar 1 euro en zit er voor het uitzoeken, bestellen, administratief verwerken en repareren dik 45 minuten werk aan (en daar zit je zo aan).

de meeste automonteurs zijn vaak wel in staat om een complete unit te vervangen maar zo'n ding open slopen en repareren kunnen de meeste niet.
ook heb ik de indruk dat de meeste automonteurs niet zo happig zijn op electronica en dat ze er het liefste met een grote boog omheen lopen.

ook moet een autogarage garantie geven op een uitgevoerde reparatie en als ze onderdeel a vervangen lopen ze het risico dat een maand later onderdeel b de geest geeft.
en dan komt de klant ook weer op hoge poten aanlopen en wordt er geeist dat het kosteloos wordt verholpen want hij heeft "garantie op reparatie" en kost het de autogarage uiteindelijk meer dan dat het ze heeft opgeleverd.

dus vanuit de kant van de autogarage begrijp ik het wel.
vervangen is sneller, minder arbeidsintensief, betrouwbaarder en het levert inderdaad meer op.

overal waar je komt en iets koopt wordt er aan je verdiend, daar ben je ondernemer voor.