Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

corkoo
corkoo - 09-01-2015 23:36:08
Computers & Telefonie

Muziek titels aanpassen voor mediaplayer

[quote=gompy2 schreef op woensdag 7 jan 2015, 19:00][quote=corkoo schreef op woensdag 7 jan 2015, 17:12]ik heb een grote hoeveelheid muziekbestanden. die wil ik invoeren in een mediaplayer, in mijn geval winamp.
veel van deze titels hebben vooraf een tracknummer. dan is het lastig om per kolom artiest-titel alfabetisch te kunnen rangschikken. nu wil ik met het programma tagscanner deze omschrijvingen in 1x aanpassen door te tracknummers te verwijderen. dat moet mogelijk zijn maar het lukt mij niet. de helpfunctie van dit programma geeft dit als volgt aan:

ik ken je probleem, maar ik kan je helaas niet helpen met tagscanner omdat ik (klik) http://www.mp3tag.de/en/">mp3tag gebruik, maar wellicht dat er commando's parallel zijn aan beide programma's.

ik weet niet hoe de tracks genummerd zijn, gewoon met een eerste cijfer of met een voorloop 0 (nul).
zijn ze genummerd zonder voorloop 0 (nul), dus met 1,2,3,4 enz dan valt de alfabetisering boven de 9 in duigen.
zet je overal een 0 (nul) voor, dan gaat de alfabetisering kloppen.
mits dat het probleem is.

wil je écht de tracknummers weghalen dan het volgende, zoals ik het dus doe , of kan doen, in mp3tag.
meestal zijn de titels van de tags niet genummerd, alleen de bestandsnamen met
1 - titel
2 - titel
3 - titel
enz, enz.
in mp3tag heb je dan de mogelijkheid om dan alle titels in de lijst te selecteren, en dan de opdracht: "tag -> bestandsnaam" te geven.
dan wordt de vorm van de tag-naam omgezet naar de bestandsnaam.
echter....
is dat voor het alfabetiseren óók niet handig want alle titels in jouw programma gaan nu door elkaar lopen omdat de titels meestal met een verschillende letter begint en wat jij dan te zien krijgt in je programma klopt dan niet meer met de werkelijke index van een cd-lp of what so over, kun je me zo ver volgen?

beter is dan de titels te laten voorlopen met een 01 (nul-één) cijfer, dan blijft alles op de werkelijke plaats staan zoals het hoor.
dus:
01 - a (beginletter titel)
02 - z (beginletter titel)
03 - b (beginletter titel)
04 - e (beginletter titel)
05 - y (beginletter titel)

enz, enz.

ik lees het wel verder van je