Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 12-01-2015 13:50:45
Geldzaken & Recht

Klacht ing bank, onterecht incassoburo na 1 maand aflossing gemist?

Hallo ricwit,

vervelende situatie voor je, maar om te reageren op je vraag mogen ze dan gelijk incassoburo inschakelen juridisch gezien? is het antwoord 'ja'.
je hebt een schuld en die willen ze incasseren.

wanneer krijg ik te maken met een incassobureau of deurwaarder?

u kunt te maken krijgen met een incassobureau of deurwaarder als u een rekening niet op tijd of niet volledig betaalt. de schuldeiser schakelt eerst een incassobureau in. als u niet reageert op de aanmaningen van het incassobureau, kan de schuldeiser daarna een deurwaarder inschakelen.
aanmaningen incassobureau

wanneer de schuldeiser een incassobureau inschakelt, loopt het contact vanaf dat moment via het incassobureau. een incassobureau stuurt 1 of meer aanmaningen. op deze aanmaningen vindt u niet alleen het bedrag dat u oorspronkelijk moest betalen. de schuldeiser verhaalt ook de incassokosten op u. de hoogte van incassokosten ligt wettelijk vast. naast de incassokosten kan een schuldeiser u ook rente in rekening brengen. dit bedrag vindt u ook terug op de aanmaning.
(bron:rijksoverheid)

je zou nog eens contact kunnen opnemen met de ing.

suc6