Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 12-01-2015 14:08:31
Geldzaken & Recht

Familie banden

U bent natuurlijk wel familie, maar geen bloedverwant.

verder bent u natuurlijk niets verplicht, wat uw schoonzus of schoonbroer ook vindt.

ik ga er van uit dat uw zwager geen kinderen heeft en of hij getrouwd is, is mij niet helemaal duidelijk.
de uitvaartkosten moeten betaald worden door degene die de opdracht geeft aan de uitvasrtondernemer en die kan pogen dat op de erfgenamen te verhalen.

mocht het zo zijn dat uw vrouw dan erfgenaam is, dient zij zo spoedog mogelijk de erfenis beneficiair te aanvaarden, dat kan bij de rechtbank en kost ca. € 125. als zij dat doet kan er in het geheel niets op haar verhaald worden.

heeft uw vrouw geen kinderen, dan kan zij de erfenis ook meteen verwerpen, als zij wel kinderen heeft, is dat niet verstandig, want dan moeten die ook weer beneficiair aanvaarden.

uw vrouw dient dan ook in het geheel geen handelingen te plegen, dus niets uit het huis halen, niet de huur opzeggen en ga maar door en al helemaal geen opdracht geven tot de uitvaart.