Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 19-01-2015 14:31:15
Vrije tijd & Tuin

Geen wc bij horecagelegenheid

[quote=k1e0patra schreef op maandag 19 jan 2015, 13:55]het is iedere horecagelegenheid verplicht tenminste twee van elkaar afgescheiden toiletruimtes te hebben voor klanten. horecawet art. 10

en waar staat dat?
inrichtingseisen (artikel 10)

ook de ruimte waar de horeca-activiteit plaatsvindt, moet aan bepaalde eisen voldoen. in het ‘besluit eisen inrichtingen’ is het eerste gedeelte gewijd aan het horecabedrijf en het laatste gedeelte aan de slijterij. omdat deze (meestal bouwtechnische) eisen zijn neergelegd in een amvb, zijn in het hele land de eisen gelijk. anders dan vroeger kunnen gemeenten, sinds de laatste wetswijziging, niet zelf meer eisen gaan stellen op dit gebied. in het hele land geldt nu bijvoorbeeld een minimale hoogte van 2,40 meter voor zowel horecabedrijven als slijterijen en een minimale oppervlakte van 35 m2 voor horecabedrijven en 15 m2 voor slijterijen. ook bepalingen over mechanische ventilatie, aantal toiletten, elektriciteit zijn in dit besluit te vinden.

natuurlijk zijn er ook nog andere wettelijke regelingen die eisen stellen aan de horeca-inrichting. zo kun je denken aan eisen op grond van milieuwetgeving (stank- en geluidsoverlast) en eisen op grond van de gemeentelijke bouwverordening (veiligheid van het gebouw en brandveiligheid). gemeentelijke bouwverordeningen kunnen per gemeente verschillen en dus kan het voorkomen dat bepaalde eisen op dit gebied in de ene gemeente strenger zijn dan de andere gemeente.

zie de eerste reactie vwb de oppervlakte.