Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

cl
claudje42 - 23-01-2015 15:13:38
Geldzaken & Recht

Overlast syrische buren

[quote=tenormin schreef op vrijdag 23 jan 2015, 15:00][quote=claudje42 schreef op vrijdag 23 jan 2015, 14:11]
en je krijgt op deze manier idd wat tegen buitenlanders, heb onder me een marokkaanse wonen die ook al zo,n herrie maakt en de kinderen gaan altijd zo laat naar bed! waardoor je daar als buren al meer last van hebt.

dat is een gegeven dat kleine kinderen van buitenlandse komaf 's-avonds laat nog op straat mogen zijn, heel laat (als het mooi weer is). denk dat de ouders toch hun (vroegere) manier van leven hier willen voortzetten. heb inderdaad zelf ook overlast gehad van vluchtelingen uit iran; 't leek wel of de kindjes de hele dag op "nederlandse" klompjes stampten. van 7 a.m. tot 11.30 p.m. heel veel gedoe geweest (was niet de enige die er last van had); bemiddeling hielp niet en na jaren zijn ze uit hun huis gezet. maar weet wel zeker dat, als het nederlanders zouden zijn geweest, dezelfde procedure had plaatsgevonden. overlast van buren staat dan ook niet voor niets op de lijst van de grootste irritatie. (ik vraag mijn buuf wel eens of ze last heeft van de t.v. - ben een beetje doof aan het worden - ; want men kan het ook onbewust doen. ze zou het me vertellen wanneer dat het geval mocht zijn.

en wat ik merk, is dat mensen kuddedieren zijn, om dat de een meer herrie maakt gaat de ander dat ook doen, omdat er ook geen rekening met jou gehouden word.
vroeger leek het hier wel een soort onderlinge afspraak dat alle buren zachtjes voor elkaar deden en nu gaat het alleen maar hard, harder, hardst.
en nederlanders kunnen er ook wat van hoor! maar daar gaan de kinderen meestal een beetje meer op tijd naar bed en doen de ouders dan meestal vanzelf zachter voor de kinderen, dus heb je s' avonds redelijk rust, bij buitenlanders gaan kinderen laat naar bed en daarna doen de ouders niet veel zachter, dus dan heb je nog geen rust!