Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
hopetobehelping - 25-01-2015 17:28:31
Geldzaken & Recht

Nog lagere spaarrente

Beste heuvelhuub,

de keuze is uiteraard aan een ieder zelf.
iedereen zit anders in elkaar maar persoonlijk hou ik, als het kan, spaargeld achter de hand om tegenslagen op te vangen. als bijvoorbeeld de wasmachine stuk gaat of het qua werk (inkomsten) tegen zit wil ik wel wat achter de hand hebben. sparen levert inderdaad niets op, maar het bedrag blijft wel staan, is zeker.
er zijn genoeg opties om wat anders met uw spaargeld (wel een vast potje voor tegenslagen aanhouden zou ik doen) te doen. over het algemeen zijn daar risico's aan verbonden. de keuze is aan een ieder. als u het spaargeld langere tijd niet nodig heeft kunt u meer risico nemen, dat kan gunstig of negatief uitvallen.
mochten er grotere aankopen zijn die u binnen enkele jaren al zult gaan doen is het, met de huidige lage rente stand (word het komende jaar nog lager naar verwachting), wellicht aan te raden om deze grotere aankopen nu al te doen.