Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fr
fransap43 - 26-01-2015 17:26:13
Geldzaken & Recht

Nog lagere spaarrente

[quote=koekeloer schreef op maandag 26 jan 2015, 16:12][quote=fransap43 schreef op maandag 26 jan 2015, 15:55]dat er een lage rente wordt vergoed op spaarrekeningen is tot daar aan toe maar dat de door zalm (vvd, nu abn amro) ingestelde vermogensrendementsheffing al jaren blijft uitgaan dat je 4% rente krijgt is ronduit schandalig. de heffing lijkt iets voor kapitalisten maar iedereen ook de kleine spaarder heeft er mee te maken.

deze heffing is niet alleen voor spaargeld, maar voor alle vermogen in box 3, verminderd met de vrijstelling.
als je dus belegt in aandelen en je haalt 15 % rendement als voorbeeld, wordt het ook maar voor 4% belast.
als je alleen maar spaargeld hebt, en dan nog heel veel, dan betaal je voor 4 %.

u zegt zo gemakkelijk 15% rendement op aandelen maar dit zou voor de kleine belegger een droomrendement zijn want verreweg de meesten hebben de laatste jaren alleen maar hun aandeeltjes in waarde zien dalen en grote verliezen geleden. dus helemaal geen rendement en dan toch de belasting laten doen alsof je een rente zou ontvangen van 4% en een rendement op het overige "vermogen" van 4%. percentages zoals door u genoemd zijn weggelegd voor de zeer rijke warren buffets, bill gates en andere miljardairs die het zich kunnen veroorloven hun bezit te spreiden en de adviezen van zeer dure vermogensbeheerders te kunnen betalen.