Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jpm
jpm - 27-01-2015 12:15:59
Geldzaken & Recht

Nog lagere spaarrente

Ik kan me wel vinden in wat @rob84 hiervoor schrijft. we schikken ons te gemakkelijk in het adagium van de overheid: "zoek het zelf maar uit, moet je zelf toch kunnen en anders heb je daar toch je kinderen voor", zoiets. dan komen hier adviezen over banken die wel of niet een staatsgarantie tot 100.000 euro geven en om daar dan maar ons geld te stallen omdat zo'n bank dan een tiende procent meer rente geeft. de zonpanelen spannen daarbij de kroon. laten de mensen die dit advies gaven of onderschreven eens antwoord geven op de volgende vraag:
"weet u hoe de dakvlakken van de persoon die u net een advies over zonpanelen hebt gegeven ten opzichte van de zon staan?" ik heb u dat niet zien vragen voordat uw advies hier verscheen. het is maar een kleine nuance, maar wel bepalend of je wel je investering eruit haalt en hoe lang dat duurt. als je dan geen leeftijd weet kan het wel eens zijn dat de door u geadviseerde persoon allang in een huis voor demente bejaarden woont of misschien al nergens meer op aarde een huis bewoont.
met het aanbevelen van banken kan ook nogal eens wat misgaan. als iemand indien nodig de bank gaat bezoeken en het halve land daarvoor moet doorkruisen zijn de reiskosten dermate hoog dat de tienden van procenten in de pomp van de snelweg verdwijnen.

beter is het om gezamenlijk op te trekken en te bedenken wat we tegen zo'n overheid kunnen ondernemen. "alle onzin de wereld uit, te beginnen in nederland" zou zomaar een nieuw adagium van de gemiddelde nederlander kunnen worden. en tot die onzin rekenen we maar gemakshalve ook de mensen van de regeringspartijen en zij die gedoogsteun verlenen. kwakzalvers, dat zijn het.