Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ja
jaxe - 29-01-2015 05:15:34
Garantie & Verzekeringen

Naturapolis yarden

Proficiat. ik denk dat de resultaten van de rechtzaak nu uitmaken voor anderen.
mijn hoogbejaarde moeder is recent overleden en had ook een in natura verzekering bij avvl nu yarden. haar wensen wareen ook in de kluis van avvl geregistreerd. toen ik haar papieren doornam vond ik een brief uit 2007 waarin gezegd werd dat de polis gewijzigd werd maar dat er niets veranderde en ze in natura verzekerd bleef. mijn moeder heeft daarom nooit bezwaar gemaakt. wel repten de daaropvolgende polisbedragen alleen maar van verzekerd bedrag etc.
bij het bespreken van de overigens sobere uitvaart kwam naar voren dat de yarden verzekering niet genoeg uitkeerde om die te bekostigen.
een mailtje naar yarden over de rechtsgeldigheid van de in natura verzekering, slechte communicatie en verzoek om een oplossing voordat er een conflict was deed wonderen. geen antwoord, nooit gehad trouwens van yarden, maar wel binnen drie uur van de begrafenisondernemer: dat de kosten nu geheel gedekt werd door yarden. een verschil van ruim €1200. dat was een mooie oplossing.

ik ben wel wat cynisch nu, biedt yarden dit alleen aan wanneer mensen zelf initiatief nemen en klagen? en dus niet in vergelijkbare gevallen waar verdrietige nabestaanden minder schrijfvaardig en alert zijn? die worden wel uitgeknepen ondanks hun wel na jarenlange betaling voor de avvl afspraken.

op het kostenplaatje werden m.i. ook nog heel wat forse kosten opgevoerd voor gebruik van yarden faciliteiten. geen wonder dat de rekening duur uitkomt. in ieder geval duurder dan bij een vergelijkbare uitvaart eerder die ik zelf geregeld had voor een niet verzekerd familielid.
vanuit de goede ervaringen in het verleden met avvl heb ik nog voor mezelf en voor mijn inmiddels volwassen kinderen ook nog in natura polissen afgesloten. die zijn dus nu in de praktijk ook alleen maar een geldbedrag waard. en daarbij hoort dus een soort gedwongen winkelnering bij yarden en diens contractanten en tegen de door yarden opgevoerde kosten voor hun eigen voorzieningen. daar lijken we niet veel meer mee op te schieten, geen in natura mee en gedwongen winkelnering en tegen de tijd dat we doodgaan heeft alles weer duurder gemaakt. en ik vraag me af of we het niet beter op kunnen zeggen, maar dan zullen we ongetwijfeld weer verliezen op de afkoop.



plus winstdeling wanneer we gebruik maken van de door yarden voorgeschreven partijen en voorsieningen.