Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

acjzr1
acjzr1 - 30-01-2015 22:19:05
Voeding & Gezondheid

Smakelijk cq. smaakvol

[quote=tenormin schreef op vrijdag 30 jan 2015, 21:45]@gallito, dit nog eens doorlezend: ergert u zich dan ook aan het gebruik van engelse woorden? wat ook daar worden we mee overspoeld (en ik doe daar vrolijk aan mee, maar dat komt omdat mijn eerste 6 jaren in 't engels waren). maar toch erger ik me daar ook wel eens aan; onze taal is best mooi. en het woord "apartheid" gebruikt men in bijna elk land.
@aczjr1 (lekker makkelijk!!) geen idee hoe oud je (u) bent, maar dit alles is wel begonnen toen de mammoetwet in werking kwam, lees 'armoedig' onderwijs.

? heb ik iets verkeerds gezegd?

het onderwijs is ver beneden maat.
zeker op het gebied van taal en rekenen.
dat mag echter nooit een excuus zijn voor medewerkers van de landelijke media.
als je redacteur bent van een krant, tijdschrift, omroep of iets dergelijks, dan ben je dagelijks met de nederlandse taal bezig en mogen de kijkers en lezers ook op zijn minst verwachten dat het taalgebruik vrijwel foutloos is! waarom ben je anders (eind)redacteur?
vergissen mag!
dat doe ik ook.
maar structureel de zelfde fouten maken terwijl je vakgebied duidelijk verbonden is met de nederlandse taal kan gewoon niet.
dat jongeren (vaak) niet meer in staat zijn om een fatsoenlijke zin te formuleren is de schuld van het "moderne" onderwijs...
ik zat in de overgangsfase waarin het onderwijs de nek omgedraaid werd!
dus niet "lekker makkelijk"!
ik werd er zelfs op afgerekend als ik mijn rekenmachine niet gebruikte omdat ik het uit mijn hoofd kon! men probeerde mij dus het hoofdrekenen af te leren! het is dus niet zo verwonderlijk dat de gemiddelde scholier (die het op de basisschool al niet meer geleerd heeft) niet meer kan hoofdrekenen.
met de lessen nederlands is het net zo.
er worden ook steeds vaker tablets gebruikt.
lekker makkelijk, met die spellingscontrole...
alleen "ziet" die spellingscontrole de "d t"fouten en vele andere fouten niet!
er worden wel woorden herkend, maar niet de zinsopbouw.
niet ; verleden of tegenwoordige tijd ect.

samenvatting: als een bouwvakker, melkboer of schoonmaker taalfouten maakt, dan stoor ik mij daar niet zo aan. als ik echter keer op keer in kranten, op teletekst, op de radio, op tv, tijdens nieuwsuitzendingen e.d. geconfronteerd wordt met taalfouten waar ik op de lagere school nog straf voor kreeg, dan raak ik toch wel een beetje geïrriteerd!