Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 03-02-2015 22:26:23
Computers & Telefonie

Microsoft essentials verwijderen

@forever-nl.
ik lees ze ook in de juiste context.
beide av-testlabs, de meest toonaangevende van de wereld, hebben een uitgebreid test-repertoire met continu aangepaste samples waarin al reeds bestaande maar ook mogelijke malware wordt gebruikt.
uit dat geheel worden tests ontworpen die op de meest bekend en grote av-scanners losgelaten worden.
deze av-scanners hebben al zo'n kwaliteit dat ze zo goed zijn bevonden en dat ze mee mogen doen.
de producten van microsoft worden in deze tests gebruikt als referentie lijn, als nul-lijn, in de link naar de statistiek van av-comparatives.org is dat het duidelijkst te zien.
om reden dat de baksels van microsoft het meest gebruikt wordt in de (klik->) http://www.gratissoftwaresite.nl/meestgebruikte-virusscanner-wereldwijd-mse-en-in-nederland">gehele wereld.
niet omdat ze zo goed zijn, maar om de doodeenvoudige reden dat mensen niet beter weten en blindelings op microsoft vertrouwen, en ze zijn gratis.

uiteraard bestaan er ook vele andere soorten malware waar av-scanners niet werken of op reageren, en waar andere soorten programma's weer goed voor zijn, maar dat gaat inderdaad allemaal te ver om hier over uit te wijden.

verder ben ik in dit topic flink doorgegaan over de avast av-scanner omdat die als gratis scanner op de meeste onderdelen bescherming biedt, en omdat de voorkeur van ts daar naar uit gaat en om ts te wijzen op de voordelen van avast t.o.v andere gratis scanners ondanks dat dat ook voortreffelijke av-scanners zijn, en om eventuele verwarring bij ts tegen te gaan.

ik gebruik zelf geen avast.
niet omdat die niet goed genoeg is (het percentage van minder als "100%" score wat de beste scanner biedt schrijft av-test-org, is in mijn optiek te verwaarlozen) maar omdat er goedkopere av-scanners zijn, en dat vind mijn portemonnee heel leuk en plezierig.
ik betaal nu € 23,47 per jaar voor een update voor 2 computers van ook een gerenommeerde naam.