Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

rm
rmvdh - 05-02-2015 18:41:07
Geldzaken & Recht

Onrealistische eis duo voor studiefinanciering

Als ik in frankrijk zou studeren zou ik als eu-lid studiefinanciering krijgen van de franse staat. echter zou ik mijn studie daar niet kunnen afmaken omdat ik deze hier gestart ben. ik heb in het verleden en nu dus ook al veel bijdrage geleverd d.m.v. belasting betalen en zal dat ook zeker blijven doen! het feit dat mijn vriendin en ik elkaar hebben ontmoet tijdens onze studenten tijd kunnen wij ook niets aan doen. als ik mijn diploma had en een baan zou ik haar ook zeker meer dan onderhouden.

ik ben het eens met het feit dat er voor buitenlandse studenten die studiefinanciering willen een tegenprestatie staat. dat is niet meer dan logisch! maar 56 uur per maand met een voltijd master (die ze prima aan kan) is te veel. zie het als minimaal een 54 urige werkweek. dat is dan nog exclusief studie projecten, assignments en overig huiswerk.

de voormalige 32 uur zou veel beter te doen zijn in dat geval.

een sociaal systeem zou iedere belasting betaler moeten kunnen dragen. aangezien u allen, ik en ook mijn vriendin belasting betalers zijn vallen wij allen hieronder. echter zijn onze condities niet dragelijk te noemen. het feit dat vermoeidheid de totale focus van het krijgen van studie financieren, namelijk het dragelijker maken van het studeren zelf, te niet laat is buitengewoon krom.

en als u zich druk maakt over waar uw belastingcenten naartoe gaan zou ik eerst eens in de zakken van onze managers kijken.

verder weet ik dat sommigen van jullie geen vorm financiering (stufi, ouders, etc) gehad hebben tijdens het studeren. denk even terug aan die tijd. was u het eens met dat beleid?

als het beter kan, waarom dan niet?