Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ta
tar - 06-02-2015 14:21:54
Huishouden & Energie

Wtw systeem onderhoud


gompy2 zei op donderdag 5 feb 2015, 21:42:

"doordat jouw wtw-systeem zo te lezen enorm vervuild is ontstaat er een behoorlijke stof warreling ondanks dat je elk half jaar de filters vernieuwd.
het interne van die kast moet dus eerst eens goed gereinigd worden.
óók kun je de ventielen loshalen en de kanalen zo ver als dat je er in kunt komen met de slang, uitzuigen met een stofzuiger, dat heeft de onderhoudsploeg hier toen ook gedaan".

de raad van gompy2 is goud waard en zal er voor zorgen dat uw systeem minder (intern) vervuild raakt.

een kleine aanvulling:

u zei:

"rondom de ventielen vormen zich de laatste tijd zwarte kringen die met een stofzuiger en vochtige doek moeten worden verwijderd".

probeer zo veel mogelijk elke stofresten rond en in ventielen en kanalen zo snel mogelijk weg te halen; het liefst als u aan het "normale" stofzuigen bent.

als u aan het stofzuigen bent zet dan het volledige wtw-systeem uit en lucht de woning goed na (het liefst tijdens het) het stofzuigen.
moderne stofzuigers met hepa filters brengen toch o.a. grote hoeveelheden (ultra) fijnstof in de binnenlucht...

elk half jaar de filters vernieuwen van een wtw-systeem is meestal niet voldoende...

als u zelf makkelijk bij de filters kunt komen, probeer dan deze dan heel voorzichtig uit te zuigen met de stofzuiger, het liefst elke maand, maar de frequentie is geheel afhankelijk van het (intensieve) gebruik van het wtw-systeem en de kwaliteit van de buitenlucht.

u zei:

"rondom de ventielen vormen zich de laatste tijd zwarte kringen die met een stofzuiger en vochtige doek moeten worden verwijderd".

hoe is het gesteld met de co2-waarde en de luchtvochtigheid in uw woning? dat kunt u meten met een co2 en luchtvochtigheidsmeter.

een te hoge luchtvochtigheid zou schimmels kunnen veroorzaken en met schimmels moet je heel voorzichtig zijn; zuig schimmels nooit op met een stofzuiger, maar verwijder ze met een vochtige doek die in chloorwater is gedoopt.

nadat u dit heeft gedaan, het gereinigde oppervlak opnieuw schoonmaken met een vochtige met kraanwater om de chloorlucht te verwijderen.

bepaalde schimmels inademen kunnen gezondheidsproblemen geven.

succes!