Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sh
shine - 09-02-2015 09:18:15
Huishouden & Energie

Eindafrekening essent

In januari 2015 heb ik hierover een vraag aan essent gesteld.
vraag: " zijn er en indien ja, hoeveel kosten verbonden aan betalen middels automatische incasso?"

antwoord van essent:
de kosten die wij in rekening brengen bij de betaling die loopt via automatische incasso, zijn 40 eurocent. dat betekent dat als u uw betaling handmatig overmaakt de kosten per factuur op €2.82 liggen.


het punt is dat op de essent website hierover erg onduidelijk gecommuniceerd wordt. met betrekking tot andere betaalvormen zijn ze duidelijk, maar bij de vorm automatische incasso communiceren ze behoorlijk wollig. overigens geldt dit ook bij de betaalvorm van ideal. er wordt bij de andere betaalvormen duidelijk aangegeven wat je dan per betaling nog aan administratiekosten betaald. maar bij automatische incasso (en ideal) blijft dit volledig achterwege. hierdoor wordt de indruk gewekt dat als je voor deze betaalvormen kiest, je geen extra kosten meer hebt.
https://forum.www.radartv.nl/viewtopic.php?f=51&t=147520. niets is dus minder waar.

overigens is het van de idiote dat essent geen enkele betaalwijze meer heeft die kosteloos is voor de consument. ik was altijd in de veronderstelling dat er tenminste 1 betaalvorm aanwezig moest zijn die kosteloos is.

op het radar forum is dit item ook eerder aan de orde geweest. essent heeft toen als rede gegeven dat dit te maken heeft met de nieuwe betaalmanier sepa.
https://forum.www.radartv.nl/viewtopic.php?f=51&t=147520
de reden die essent opgeeft is natuurlijk regelrechte kul.