Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ar
ariekuij - 10-02-2015 12:37:21
Voeding & Gezondheid

Terhandstellingskosten en kosten eerste uitgifte gesprek, pure geldklopperij?

De door mijn apotheek (mediq) verstrekte informatie bij eerste levering van een medicijn bestond uit een stencil waarin wat algemeenheden. in de bijsluiter stond meer. mijn verzekering (cz) betaalde en bracht mij de kosten in rekening. toen ik reageerde dat er geen mondelinge informatie was verstrekt kreeg ik te horen dat het wettelijk zo geregeld was. mijn verzekering geloofde die apotheek (want ze hebben erover gebeld) en laat mij betalen. ik weiger dat vooralsnog en word nu bedreigd met aanmaningen.
misschien is er iets te zeggen voor deze regeling. maar elke winkelier moet aan klanten informatie verstrekken en krijgt daarvoor niets extra's. waarom een apotheek dan wel?
verder is het mondeling verstrekken van informatie over een medicijn privacygevoelig. zomaar in het bijzijn van anderen, voor jou meestal onbekenden, gaan vertellen wat er allemaal mis kan gaan, is onzorgvuldig. als een apotheek deze informatie al wil verstrekken, dan graag op een manier die de privacy respecteert. dan weet je waar je aan toe bent.
dus: een apotheek kan geld ontvangen zonder er iets voor te hoeven doen. de verzekering behandelt je als een leugenaar en wie wil klagen, moet maar naar de consumentenbond. die bijkt er vervolgens niets mee te kunnen. en de officiƫle toezichthouder trekt zich van een simpele burger echt niets aan.
kortom, bij wie kun je hiermee nog terecht?
formeel is het allemaal geregeld. maar het voelt als diefstal of oplichting.