Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sh
shine - 14-02-2015 19:47:20
Huishouden & Energie

Eenpersoonshuishouden zonder watermeter 138 m3?

http://www.vewin.nl/sitecollectiondocuments/publicaties/tarievenoverzicht_drinkwater_2014.pdf

http://www.vewin.nl/pers/persberichten/paginas/watergebruik_thuis_daalt_al_2_decennia_2.aspx

http://www.vemw.nl/~/media/vemw/downloads/public/water/tarievenoverzicht%20drinkwaterbedrijven%202013.ashx

http://www.wmd.nl/water-thuis/tarief-en-nota/wat-kost-water

http://www.nibud.nl/uitgaven/huishouden/gas-elektriciteit-en-water.html
http://gemiddeldgezien.nl/verbruik/gemiddeld-waterverbruik

ik heb even wat rondgezocht. ook ik vrees dat het geld mbt geschillencommissie weggegooid geld is. zie bovenstaande links.
wel opmerkelijk vind ik het toegepaste gemiddeld verbruik per huishouden door het waterleidingsbedrijf. het is duidelijk dat nibud een gemiddelde pakt berekend adhv de bron vewin. dan is het op zijn minst wenkbrauwen fronzend hoe afwijkend het toegepaste gemiddeld verbruik de waterleiding bedrijven in dit soort situaties toepast. dat terwijl het nibud ook voor de overheid een graadmeter is in berekeningen/begrotingen.
op de website 'gemiddeld gezien' staat idd het waterverbruik zoals toegepast bij uw dochter.
kijk ik naar een rapportage (zie aangereikte link) van vewin, zie ik staan:
gemiddeld aantal personen per huishouden: 2,20
gemiddeld jaarverbruik per persoon per jaar: 43,8 m3.
het zou dan toch rechtvaardiger zijn om deze gemiddelden toe te passen. dus 2,20x43,8. hoewel het verbruik voor uw dochter als 1 persoon dan nog steeds verhoudingsgewijs te hoog zal liggen, vindt ik dit een rechtvaardigere berekening. het ene huishouden betaald verhoudingsgewijs te veel, het andere te weinig. maar dat brengt het feit met zich mee dat het onbemeterd is en een soort van collectiviteit.

als u al wat wilt aanvechten, lijkt het me zinvoller om dit landelijk en collectief te doen dan individueel. er zal namelijk wat aan de wijze van algemene toegepaste berekening gedaan moeten worden in dit soort onbemeterde situaties.