Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

de
de.vries. - 16-02-2015 10:59:30
Huishouden & Energie

Slimmemeter

Wij hebben 2 jaar geleden de slimme meter geweigerd. waarom? de vreselijk ophef over dit ding in onze woonplaats stootte ons in eerste instantie al af. waarom zoveel reclame/post? waarom een leegstaand pandje ingericht als 'slimme meter informatie punt'? wie wil hier eigenlijk aan verdienen?
op dat twee maandelijks overzicht zaten we niet op te wachten, daar we al jaar en dag wekelijks de standen noteren. het door de leverancier aflezen van ons wel en wee, daar waren we ook niet van gediend. na de informatie te hebben gelezen zagen wij totaal geen voordelen aan de slimme meter, eerder nadelen.

uiteindelijk, na veel 555555555 en 666666666 toch een monteur in huis gelaten om een pakking van de oude meter te laten vervangen, wat verplicht was (?). boos werd ik toen deze heer enkele foto's maakte van de binnenkant onze meter kast!! waarom dit nu weer? was dat van te voren aangegeven? nee! hij heeft deze foto's moeten wissen van mij en meneer baalde stevig. 't was wel een opdrachtje van bovenaf. jammer dan...

ik vroeg de monteur naar reacties op de nieuwe meter. wij waren zeker niet de enige die weigerde. ook gaf hij aan, dat als je zonnepanelen hebt, de slimme meter helemaal geen financiële voordelen heeft, zelf nadelen! de meter stopt zeker niet als er gebruik van de zon gemaakt wordt! zíj berekenen een prijs, per 'tik', welke zeker niet de prijs is welke jij aan je leverancier verschuldigd bent.
aangezien wij in die periode overwogen panelen aan te schaffen, was voor ons de keuze niet moeilijk.