Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

1paul
1paul - 16-02-2015 15:56:19
Huishouden & Energie

Slimmemeter

[quote=harryromijn schreef op maandag 16 feb 2015, 14:28]natuurlijk gaat dat salderen met geleverde stroom, waar de prijs inclsief energiebelasting en btw naast bijdrage in het in stand houden van centrales en netwerk voor het geval u eens geen zonnestoom heeft er een keer af. kwestie van tijd, en die gaan ook geld vragen voor het simpele feit, dat die ten alle tijde standby moeten staan, 24u/dag, want.. u wilt 's avonds toch niet in het donker zitten, om over de donkere dagen rond kerst maar te zwijgen. moet die centrale wel draaien en die hoogspanningsmasten en grondkabels er wel voor u liggen.
stelt u ah voor, waar u in de top van de oogst 52 kg aardbeien levert, maar eist, dat u iedere week 1 kg verse aardbeien, het hele jaar door, voor terugkrijgt, voor tijdens uw levering geldende (bodem)prijs nogwel.
en wat dacht u van de overheid, die uit de inkomsten wel alle uitgaven moet betalen, dus ook die energiebelasting en btw nodig heeft of ergens anders de belasting moet verhogen resp in de uitgaven moet snijden.
zolang er maar weinig zonnestroom-terugleveraars zijn, valt dat risico wel mee, doch.. als de schatkistinhoud dun wordt...
overigens: in belgiƫ betaalt men al een extra netaansluiting.

in feite heeft u voor de terug geleverde stroom allen recht op de besparing bij de centrale voor het extra opwekken van die paar kwh's. en dat is ca 2.5 ct per kwh, niet die 22 ct, die u nu gecompenseerd krijgt. in feite betaal o.a. ik als niet-zonnepanelen bezitter die standby-kosten en belasting.

overigens: heeft natuurlijk geen spat met die "slimme" meter te maken. die meet enken naar binnen- en naar buiten gaande energie.

nee, u bent niet verplicht deze te nemen, sterker, ik raad het u af, op het net lees je heel veel verhalen van mensen die ineens veel meer af moesten gaan rekenen terwijl men niet meer apparatuur in huis had of ineens veel meer gas zou gaan verbruiken.

voor de persoon hierboven, haal geen geiten en schapen door elkaar, de netbeheerder word apart betaald en heeft dus niets met de eventuele energiebe;lasting te maken, ook niet met de btw, als je iets wilt beweren lees je dna eerst eens in...