Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

aurora1
aurora1 - 17-02-2015 10:11:42
Computers & Telefonie

Avg rescue usb stick

De crapcleaner is geen anti-virus programma zoals u weet, maar opruimen af en toe kan geen kwaad natuurlijk. in de gegeven link valt te lezen wat met die svchost soms aan de hand kan zijn w.b. trojans. scan eerst maar eens met mbam zou ik denken en vergeet voorlopig die stick even. levert e.e.a. met mbam niets op, of geeft dat geen verbeteringen dan kunt u nog de adwcleaner proberen: http://www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/">klik hier (download bleeping computer).
zit er wel een virusscanner op de pc?
voor meer informatie over een mogelijk svchost virus en een aantal tips: http://malwaretips.com/blogs/svchost-exe-virus-removal/">klik hier. ik zou de hele site doorlezen. is engels wat lastig dan kunt u bovenaan de pagina op vertalen klikken.
u kunt anders ook foutcontrole (met repair) eens laten lopen, zien of dat iets positiefs oplevert.
kijk ook eens via het configuratiescherm bij geïnstalleerde programma's of u daar vreemde dingen tussen ziet staan.
lastig als u verder geen idee ervan heeft wat voor mogelijke trojan o.i.d. op de pc zit.
als het onduidelijk blijft en er geen verbeteringen zijn dan zou ik eens op een hijackthis forum een logje plaatsen. daar helpen ze stap voor stap met problemen. zij herkennen ook direct trojans e.d. in de logjes.
vooral als het niet uw eigen pc is dan zou ik dat dan doen en ook niet met die stick verder proberen.