Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

19
1953 - 17-02-2015 00:55:56
Elektronica & TV

Integratie van upc en ziggo

Er zijn al problemen geconstateerd na de harmonisatie met een deel van de ziggo-klanten.

zie hierover het artikel in coax.nl d.d. 16 februari jl. met nog meer wetenwaardigheden, http://www.coax.nl/">naar artikel d.d. 16 februari 2015.

"ziggo gebruikt op een aantal frequenties al enige tijd de qam256 modulatie. dit zorgt ervoor dat er meer digitale zenders op één frequentie kan worden doorgegeven. en nadeel van deze modulatietechniek is echter dat de ontvangst storingsgevoeliger is. omdat upc op haar netwerk op veel meer frequenties qam256 gebruikt, biedt ziggo in geharmoniseerde gebieden meer zenders deze modulatietechniek aan.
storing in blokken en strepen zichtbaar
in het geval van storing is deze in de vorm van blokken en strepen in het beeld zichtbaar. wanneer de signaal ernstiger gestoord is dan wordt veelal de storingscode e48 of e52 in beeld weergegeven. instraling op de coaxkabel op frequenties die in de ether onder meer voor 4g mobiel internet gebruikt worden, is hier de oorzaak van. gebruik van slecht geïsoleerde coaxkabels, kabelconnectoren en splitters zijn vaak de oorzaak van de storing. ziggo-woordvoerder gradus vos stelt tegen totaal tv dat er klachten over beeldstoring in geharmoniseerde gebieden zijn. het kabelbedrijf adviseert gebruik van kabels en aansluitingen die kabelkeur gecertificeerd zijn. klanten kunnen voor een oplossing contact met de klantenservice opnemen. op het eigen internetforum geeft ziggo uitleg hoe klanten het beste de beeldstoring zelf kunnen verhelpen.
bron: totaaltv nieuws


auteur: hans ronhaar"