Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 18-02-2015 16:05:55
Computers & Telefonie

Hoelang moet accu van nieuwe hp laptop gemiddeld kunnen aanstaan zonder opgeladen te worden?

Wat een waardeloze accu moet dat dan zijn en die laptop wordt ook nog eens heet. goed dat ik de hp die ik aanvankelijk had besteld heb teruggestuurd. mijn nieuwe (goedkope) acer bevalt me prima en wordt ook niet heet.

overigens wordt het compleet leeg laten lopen van accu's met li-ion celle ontraden.

in alle laptops zitten tegenwoordig lithium-ion accu's. deze accu hoeven geen geheugen op te bouwen zoals de oudere ni-cd accu's. u hoeft dus deze accu niet helemaal leeg te laten lopen zoals heel vaak wordt gedacht. sterker nog, het is juist slecht voor de accu om hem helemaal leeg te laten lopen. het is aan te bevelen om de accu niet verder leeg te laten lopen dan 15% en dan weer op te laden. de accu dus opladen terwijl er nog 50% lading in zit is dus helemaal niet slecht. de accu zal daar niet sneller door verslijten. zodra de accu vol is wordt het laadmechanisme uitgeschakeld.
de accu's slijten ook wanneer u ze niet gebruikt. de accu slijt het minste wanneer er ongeveer voor 50% lading in zit. de accu kan ook slecht tegen warmte. gebruikt u de accu dus langere tijd niet dan is het aan te raden de accu halfvol op te laden en op een koele plek te bewaren.

de accu's lopen ook uit zichzelf langzaam leeg. is de accu na gebruik bijna leeg dan is het aan te raden om de accu eerst op te laden, gebruikt u de laptop dan bijvoorbeeld een week niet dan is de accu totaal leeg en is het mogelijk dat de accu niet meer op wil starten!


bron klik http://www.gdejongh.nl/software/gebruik-van-uw-lithium-ion-accu">hier