Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 20-02-2015 16:52:55
Auto & Vervoer

Fiets accu reviseren

[quote=joentje1978 schreef op vrijdag 20 feb 2015, 16:37]er zijn losse cellen te koop waarmee u uw accupack kunt vernieuwen.
weet alleen niet hoe de besturing van uw fiets daar op reageert.

heb me wel eens verdiept in electrische fietsen van sparta ion, batavus padova en koga miyata tesla en heb toen gelezen dat de besturing er helemaal mee ophoud als deze helemaal spanningsloos is geweest en kon er eruit opmaken dat de besturing dan ook niet meer door de fietsenmaker werkend te krijgen is.

dat zal betekenen dat je voor het vervangen van de accu's een externe voeding op de electronica moet aansluiten en tegelijkertijd de oude cellen los moet koppelen en de nieuwe weer aan moet koppelen.

en dan is het nog de vraag hoe de acculader omgaat met de nieuwe accu's, die over het algemeen iets anders dan de oude zullen zijn.

dat wordt dan een heel gedoe voor al die mensen die de accu's uit hun e-fiets trekken als die:
opgeladen moet worden.
de accu's er uit trekken i.v.m. diefstal van de accu als de e-fiets ergens wordt gestald of neergezet...
een eventuele reserve-accu verwisselen bij lange fietstochten.
dat wordt dan een hele exodus van grijze koppies van en naar de fietsenmaker...

hoe kun kan men het verzinnen...