Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

holpen
holpen - 20-02-2015 22:48:38
Computers & Telefonie

Laptops met gratis voorgeïnstalleerde software

[quote=tot15karakters schreef op vrijdag 20 feb 2015, 12:54]

weiger een laptop als je er ongewenste rotzooi bij kreeg want ik weet van norton anti virus die je er alleen online af kon halen en daarna pas een andere op kunt zetten dus tijdelijk onveilig!

ik betaal dus ik bepaal en ik zou gewoon weigeren en dan moeten ze wel anders aanbieden.
laat je niet gek maken en weglopen kost omzet en dat word ook doorgegeven door de verkopers aan hun bazen want dat vinden ze niet leuk.

dus massaal weigeren en duidelijk zeggen waarom je niets koopt!


helaas, zo werkt het niet. die laptops worden af fabriek al voorgeïnstalleerd geleverd. meestal op zo'n manier dat je bij de eerste opstart alleen nog een gebruikersaccount moet aanmaken en dat je daarna van start kunt.

bij welke leverancier je ook koopt, ze zullen dezelfde laptop allemaal met diezelfde voorinstallatie aanbieden.

helaas levert vrijwel elke fabrikant ook meteen een sloot aan eigen "handige" programma's mee; zo zie je vaak energiebeheerprogramma's, backupprogramma's, systeeminstellingenprogramma's, etc. etc. vrijwel altijd volkomen overbodig en niet zelden zo ontzettend slecht geprogrammeerd dat je systeem er behoorlijk door vertraagd wordt. ook worden er vaak probeerversies van programma's meegeleverd (reeds geïnstalleerd), omdat fabrikanten daaraan verdienen. of die laptop daar ook echt goedkoper van wordt, zoals de officiële redenering luidt, waag ik trouwens te betwijfelen.

bij een echte vakhandel zul je misschien eenzelfde laptop kunnen krijgen zonder alle "bloatware". reken er dan wel op dat je wat dieper in de buidel zult moeten tasten, want dan moeten ze namelijk een "schone" installatie doen. en dat doen ze echt niet gratis, want dat kost nogal wat tijd, zeker wanneer er apart nog drivers moeten worden geïnstalleerd.

kun jij wel roepen "ik betaal, dus ik bepaal", maar dat geldt in dit soort gevallen hooguit voor de keuze dat je kunt bepalen wel of niet te kopen. de mediamarkten en overige dozenschuivers van deze wereld gaan die laptop echt niet gratis helemaal naar jouw wensen inrichten.