Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 01-03-2015 23:43:08
Huishouden & Energie

Woz bezwaar maken gratis?

Ik heb zelf verleden jaar bezwaar gemaakt tegen de aanslag. een van de redenen was dat een buurhuis, een jaar daarvoor voor een nog lagere prijs verkocht was. de gemeente nam na dat bezwaar contact op om hun standpunt toe te lichten. was onzin en daar ging ik niet mee akkoord. ben dus simpel in beroep gegaan, uiteraard gemotiveerd. oppervlakte vande grond daar was ook 9m2 meer, grotere achtertuin, staat verkeerd in het kadaster maar dat is niet mijn zorg.

dat beroepschrift wordt door de rechtbank ook aan de gemeente gezonden, dus die hingen weer aan de bel. ik heb mijn standpunt uitgebreid telefonisch kunnen toelichten en de gemeente ging met die toelichting akkoord. ze konden, als ze dat zouden willen, ook mijn verhaal controleren.

binnen 14 dagen kreeg ik een verbeterde, dus lagere, aanslag en tot mijn verbazing ook nog een lagere aanslag van het jaar daarvoor, want in dat telefoongesprek had ik aangegeven dat ik het jaar ervoor ook bezwaar gemaakt had, wat was afgewezen. door omstandigheden kon ik het toen niet opbrengen om beroep aan te tekenen.

dus toen kon ik ook nog met terugwerkende kracht het waterschap in kennis stellen van die lagere aanslag woz van het jaar daarvoor en werd hun aanslag ook aangepast.