Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sn
snitzel - 07-03-2015 22:36:52
Geldzaken & Recht

Onterecht ontvangen huurtoeslag

Dit is een veel voorkomend probleem. belastingdienst toeslagen krijgt de gegevens van woningen/ adressen door vanuit het gba ( gemeentelijke basis administratie) en omdat de woningen nooit officieel zijn opgesplitst ( te kostbaar voor de verhuurder) wonen er volgens de belastingdienst heel veel mensen op 1 toeslagadres.

je hebt dan wel recht op huurtoeslag als je woning verder wel aan de eisen voldoet en je inkomen niet te hoog is voor een eenpersoonshuishouding of meerpersoonshuishouden. maar je moet door middel van een bezwaar wel aantonen dat de woning aan de zelfstandigheid eis voldoet.
bij het bezwaar, waarin je je beschikkingsnummer en het jaar waar je tegenin bezwaar gaat, stuur je je huurcontract mee, bewijzen van huurbetalingen (bankafschriften) en een verklaring van de verhuurder dat je een zelfstandige woning huurt en de woning niet officieel is gesplitst bij het gba.
binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking in bezwaar gaan, en anders doe je een verzoek tot herziening. bij een verzoek om herziening moeten bewijsstukken zitten anders wordt het niet in behandeling genomen.
succes.