Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

il
iljaha - 09-03-2015 12:38:05
Geldzaken & Recht

Onterecht ontvangen huurtoeslag

Het gaat hier om splitsing in verblijfsobjecten conform de wet bag (basisregistratie adressen en gebouwen). elke (semi-)overheidsinstantie is sinds enige jaren verplicht de bag te raadplegen, ook de gba en de belastingdienst.
in de gemeente waar ik werk is een zeer actieve instantie aan het werk die de gemeentelijke heffingen int. die instantie komt meer op straat tegen dan ik (medew. adresuitgifte), waardoor zij meer verschillende verblijfsobjecten zien en sturen dan de gebruikers aanslagen. (gelukkig worden tegenwoordig die constateringen ook direct teruggemeld.) als die aanslagen (bv reinigingsheffing) zijn opgesteld voor een 1-persoons huishouden, heb je mooi bewijs in handen. anders kun je ook echt door middel van andere soorten bewijs aanvechten dat er een meerpersoonshuishouden werd of wordt gevoerd. en zelfs het delen van voorzieningen hoeft geen bewijs van samenwonen te zijn. niet opgeven!