Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
mof - 09-03-2015 13:26:01
Huishouden & Energie

Roestvorming en gezondheid

Nee, roest is niet slecht voor je gezondheid. ook niet goed trouwens. je moet er natuurlijk niet een kilo per dag van opeten.
roest is echter wel poreus, het kan zijn dat er vuiligheid in de openingen blijft zitten waar je wel ziek van zou kunnen worden worden.

verder, roest is niet aanstekelijk. dat is een fabel. als een voorwerp in de vaat roest gaat daarvan een ander voorwerp niet ook roesten. het is geen bacterie of virus of wat dan ook.
voorwerpen gaan roesten als ze ijzer bevatten dat kan reageren met zuurstof. vocht cq water kan het proces versnellen. ook warmte laat de reactie snelheid toenemen, daarom is het risico in een vaatwasser wel hoger dan daarbuiten.