Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pe
peterkeller - 20-03-2015 11:56:05
Geldzaken & Recht

Wat moet ik doen?


als er faillissement wordt aangevraagd zullen er minimaal 2 schuldeisers (moeten) zijn. meestal de belastingdienst als eerste, preferent. als er baten zijn, gaan die eerst naar de belastingdienst en dan resteert er vaak nog een restschuld bij die belastingdienst. de overige schuldeisers kunnen dan fluiten naar het geld. het zij zo en je kunt er niets aan veranderen en je zult niet anders dan je verlies moeten nemen.

bij de goede man langsgaan (als je überhaupt weet waar je moet zijn) lijkt me zinloos. deze (laatste) actie is natuurlijk net zo zinloos als alle andere. hij heeft geen geld meer, hij kan het niet uit de hemel plukken en dan houdt het op. en bij hem op de stoep zitten kan je lang duren, wat overigens niet echt getuigt van enige realiteitszin. waarschijnlijk mag hij zelfs helemaal niets meer, omdat hij handelingsonbevoegd geworden is.

en op mailberichten reageren kunt u natuurlijk ook wel vergeten. dat zal hij waarschijnlijk ook niet meer mogen. en zou u zelf in deze situatie gaan reageren?

ik kan, en wil natuurlijk niet in uw ziel en portemonnee kijken, maar kunt u zich geen ergere dingen in de wereld en het leven voorstellen dan dat een besteld artikel niet meer bezorgd zal worden en dat u uw € 70,00 kwijt te bent? andere soortgelijke schuldeisers zullen er misschien voor duizenden of tienduizenden euro’s bij inschieten.

pogingen om nog wat pegels terug te krijgen zullen verder weinig vruchten afwerpen.